Trevligt Lov Allihoppa!

Vi på KG-Bloggen vill bara önska er alla härliga läsare ett riktigt kanon lov !
Så hörs vi snart igen.

Många varma och sporiga kramar

KG - Bloggen

PS.
Skriv gärna in, och berätta under lovets gång vad ni har för er :)

Vi måste bara säga att vi älskar er !!

image9

Våra ABSOLUTA älsklingar ! <3

Månadens Horoskop - Grattis Alla Fiskar !

Fiskarna

20 februari - 20 mars
Fiskarna - fatta inga impulsiva beslut
Du har många beslut att ta ställning till. Det är inte så lätt, speciellt som folk omkring dig kommer med helt motstridiga synpunkter. Hasta inte fram någonting - om du inte är säker på vad du vill så måste du vänta tills det klarnar! Dina impulser är inget att lita på just nu, utan kan leda till irriterande felbedömningar. På det ekonomiska planet är det i alla fall trevliga saker på gång. Det kommer in pengar i form av en klumpsumma, och det har du väntat på ett tag. Du är också bra på att förhandla om löner och arvoden. Dock kommer utgifter som rör bostaden, men lite grann får du ändå kvar. Dina relationer är väldigt intensiva. Ytliga människor som kallpratar utan djup och mening tröttnar du på. Det du söker är någon som kan hjälpa dig att utvecklas, och ett par sådana personer hittar du också. Ni har långa diskussioner och avslöjar personliga hemligheter för varandra. Ditt intresse för psykologi blir starkare, och dina insikter kan faktiskt hjälpa andra människor.

Nytt inlägg på väg

Hej kära läsare !
Nytt inlägg är på inkom, det har bara varit lite mycket på sistone som gjort att det blivit lite tid över till bloggen.

Vi är hemskt ledsna över detta, och vi välkommnar stort förslag till nya inlägg från er läsare !

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag.

Varma kramar från oss på KG-Bloggen

Premiär för KGlife- Bloggen grupp på Facebook!

Hej kära läsare !

Nu är det premiär för KGlife bloggen att ha en egen grupp på den populära sidan facebook.
KG-Life Bloggen heter gruppen, så är ni medlemmar på Facebook gå in (http://www.facebook.com/) och bli medlem i gruppen ! Stöd KGlife - Bloggen på Facebook !
 
Varma hälsningar från oss på KG-bloggen !

Här är ett litet inlägg som Marcus skrev på wallen i gruppen, han tog "bloggens oskuld "

Jag tog bloggens oskuld.

Idag var en seg dag för kgym, som inte fick se mitt söta ansikte förrän typ halv 11 för jag försov mig, skulle dit halv 9.Skolan var i dess vanliga gråa skick när jag kom dit, och alla verkade befinna sig på plats, alla som betyder något vill säga. Efter lunch gick jag upp till 7an (sofforna) och sippade lite rosévin med mina kära kgym vänner. Vi tittade på filmer på youtube och hade en helt vanlig värdelös dag fram till 15.00 ungefär. Därefter har jag ingen information vad som hände på skolan och jag hade bara koll på 7an ;D någon som har något att tillägga?

Idolerna från Andra Avenyn:)

Idolerna från Andra Avenyn  :)

Ett litet snabbt inlägg

Hej kära bloggläsare !

Här kommer ett litet snabbt inlägg för vi hinner tyvärr inte med så mycket mera idag, vi har så mycket engelska att plugga men vi kämpar på ! Idag var Emmy, Nike och Magda på studiebesök med Historia på eftermiddagen.. kommentarer kommer om detta besök. Men det var säkert väldigt trevligt !
Felicia var i skolan, eftersom hon redan hade varit på besök förra veckan.. Emma höll henne sällskap i skolan och dom pluggade engelska och försökte göra sig kloka på de indivudella valen.. men riktigt klara blev de inte riktigt..

Imorgon ska vi hem till våran ex PH Guillermo och äta middag med resten av klassen, det ska verkligen bli väldigt trevligt !  Vi återkommer och berättar om hur det var.. :) Vi ska köpa något till honom, men vi kan inte skriva det nu ifall han läser det hihi hemlis.. :)

Hoppas att ni läsare har haft en trevlig dag, skriv gärna in kommentarer och berätta lite hur ni har haft det idag.
Många varma kramar från KG- Bloggen

TIPS TIPS!!!!!!!!!!!!!

Här kommer en del tips på födelsedagsprestenter till mamma, pappa eller kanske pojkvännen???


1. Toarullar med dollartecken på '

2. En fruktkorg med exotisk frukt som äpple, banan, apelsin.. you name it

3.Presentkort på restaurangen alla lärare käkar på röda kvarn eller vad den heter

4. Kanske göra en blogg till honom?

 5. En stavmixer (behövs alltid i ett kök, kan ngn ta reda på om han har en?)

 6.Kanske en pocketbok som är samhällsinriktad?

7. Chilensk frukt eller kakor kanske?

8. Olika kryddor: sesamfrön, råsocker, solrosfrön, färnkolsfrön? (jättegoda att strö över filen t.ex. alltid uppskattat)

9. Kanske en skiva? Nu vet vi ju inte vad han gillar för musik utan jag kan bara utgå ifrån vad jag själv gillar. Har ni hört Tokio Hotel, ett tyskt rockband?, många tänker nog inte att det är hans musiksmak, men jag kan faktiskt tänka mig att han gillar det. Jag skickar med en länk på vad dem gör för musik: https://webmail.kunskapsskolan.se/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.youtube.com/watch?v=8B2z9huOgq8%26feature=related (spola fram cirka 1 minut, i love them.. nog om det :P:P:P:P) 10. Kanske en ram till klassfotot och neilikaprydd apelsin (det kanske låter töntigt med en neilikaprydd apelsin, men om man gör flera stycken typ

10, så kan han ju ha ett i varje fönster, det doftar jättegott och är inte speciellt dyrt)



MVH

Våra älsklingar <3


Middag!

Vad ska ni läsare äta till middag? Behöver tips =)

En vacker dikt! (raggningstips)

Om ni gillar någon men kanske inte riktigt vågar säga det, är dikter det bästa knepet.
En vacker dikt som alltid funkar (obs! Vi har inte gjort den själv) är denna:
 
Dikt 1:

Rosor är röda, violer är blå
Jag är singel, vad väntar du på?

Kommentar: Det är en dikt som går rakt på sak. Den är ärlig men samtidigt väldigt vacker då den tar upp blommor. Man kan riktigt se den där röda rosen, inte sant?
Betyg:+++ av ++++

Dikt 2 (skriven av oss)

Jag gillar dig, gillar du mig?
När jag ser på dig, flammar min kinder
Jag älskar dig, älskar du mig?
Blicken du ibland ger mig är underbar, så säg mig ska vi bli ett par?

Kommentar: Denna dikt är skriven av oss. Vi tycker den är oerhört vacker och rörande.
Betyg: +++++ av +++++

Dikt 3 (skriven av oss)

När du passerar mig i korridoren, får jag kalla kårar längs ena ådren
Att se dig i matsalen är det bästa som finns, att se dig ta smöret får mig att tappa brödet
När jag ser ditt vackra, blonda hår är det nästan så jag fäller en tår
Du är så vacker, så vacker, vad ska jag göra för att du ska bli min?

Kommentar: Underbar!
Betyg: +++++av +++++

VAD TYCKER NI OM DIKTERNA? KOMMENTERA!



Dikter

Vill sorts dikter gillar ni? Som sagt, vi tar emot beställningar om så önskas. Vi hittar på våra egna dikter inga copycats här inte.


Usch, nu väntar plugget :( Har ni mycket plugg?
Mvh


=)

Hej hej på er där ute!!

Idag är en "blogg-dag". Hoppas ni uppskattar det.
Snart är det vår det tycker nog många är härligt. Sol, bara ben osv. Men för vissa är det en mardröm t.ex. för dem som har POLLENALLERGI!!!! Men vi vill tipsa en sida till alla läsare med pollenallergi nämligen: http://www.sjukvardsradgivningen.se/!

Här kommer ett utdrag: "
 

Pollenallergi / Vad händer i kroppen?

Publicerad: 2005-11-07

Vilka besvär ger pollenallergi?

Är man allergisk mot pollen uppstår det en allergisk reaktion när pollenkorn fastnar i näsans och ögonens slemhinnor. Då får man de typiska allergisymtomen med rinnsnuva, klåda, nysningar och nästäppa. Ögonen reagerar också genom att bli röda, de rinner och kliar. Vissa kan kan även ha besvär med hosta eller andningen.

 

Vad beror pollenallergi på?

De ämnen som orsakar allergi kallas allergener. Dessa finns bland annat i pollen. Första gången man kommer i kontakt med ett allergen får man ingen allergisk reaktion, men immunsystemet bildar allergiantikroppar, man sensibiliseras.

När man nästa gång kommer i kontakt med allergenet känner antikropparna igen allergenet och då får man en allergisk reaktion.

Antikroppar finns bundna vid så kallade mastceller i slemhinnorna. Vid den allergiska reaktionen binder sig allergenet, exempelvis pollenkornet, till antikropparna vilket gör att mastcellerna "spricker". Då frisätts olika retande ämnen, till exempel histamin. En inflammation i nässlemhinnan och ögonen uppstår vilket ger de typiska allergiska besvären med rinnsnuva, klåda, nysningar, nästäppa. Ofta får man också röda kliande ögon som rinner.

Pollenallergi är vanligt
Under vår och sommar drabbas upp till en femtedel av tonåringar och vuxna av pollenallergi med symtom från ögon och näsa. Det brukar kallas hösnuva trots att många besväras av annat än gräspollen och även får symtom från ögonen. Det är vanligast att man reagerar på björkpollen och gräspollen. Men även pollen från gråbo, som är en vanlig ört, och andra växter kan ge allergi. Antalet personer med pollenallergi har ökat de senaste 20 åren. Orsaken till ökningen är oklar.

Oftast börjar besvären i skolåldern eller i tidig vuxen ålder. Vissa år med extremt höga pollenhalter kan de som sensibiliserats men aldrig tidigare haft besvär få allergisymtom från näsan och ögonen.

Vid den allergiska reaktionen frisätts olika retande ämnen, till exempel histamin, och ger de typiska allergiska besvären med rinnsnuva, klåda, nysningar, nästäppa. Ofta får man också röda kliande ögon som rinner. Klicka på bilden för att få större format och mer information.

Pollensäsongen varierar

I Mellansverige brukar björkpollensäsongen börja i mitten eller slutet av april. I södra Sverige börjar den tidigare och i norra senare. Det brukar skilja två till tre veckor mellan pollensäsongen i södra och norra Sverige.

Många som är allergiska mot björkpollen är även allergiska mot al- och hasselpollen, som finns i luften betydligt tidigare. Hasselpollen finns redan från slutet av februari och alpollen från mitten av mars. I juni avtar halterna av björkpollen, men istället ökar mängden gräspollen och finns kvar fram till i augusti.

På sensommaren från slutet av juli och hela augusti blommar gråbo. Det är en korgblommig örtväxt och är vanlig vid diken och vägkanter, och kan ge allergibesvär. Även om björk- och gräspollenallergi är vanligast har många besvär under hela pollensäsongen, från mars till augusti.




Hoppas ni blir glada nu!
Vi gör allt för er =) Pollenallergiker eller inte!
Onsdagskramar från storbloggarna!

TIPS TIPS!

Hej! Vi tänkte tipsa om en favvisblogg som vi har, här får vi all vår matinspiration ifrån. Gå in på länken och kolla vilka tips dem har: b.la. festliga mellanmålstips (perfekt för skolan).

Bloggen: www.barnfamilj.se

Ps. Vissa recept är lite avancerade :/ Men om ni har någon som är kunnig på köksfronten, be dem hjälpa till ds

Vill ni ha fler bloggtips säg till!
Mvh

Hej!

Heeeeej igen!! Förlåt att det andra inlägget blev lite "oseriöst" men det är bara så att vi älskar Tokio Hotel när man skriver om dem kan man knappt hålla fingrarna i styr, men vill bara skrika ut att Tokio Hotel är BÄÄST!
Hoppas
verkligen att ni förstår!
I detta inlägg tänkte vi lägga upp lite bilder på favvis-bandet och sen ska vi avslöja en lottning som kommer att ske imorgon i matsalen enbart för läsare =)


image6

Älsklingarna på bild =) Ni e bäst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu: över till lottningen.
Imorgon när vi har frågestund har vi tänkt att lotta ut bilder på Tokio Hotel som vi skrivit ut. Bilderna kommer vara stora och kanske i färg (beror på skolskrivaren). Lotterna är gratis :) Låter det som en bra idé´?

xoxo / kg-tjejerna hälsar med en massa varma kramar till er!

Tokio Hotel!!! bästa bandet

HEEEEEEJJ ALLA LÄSARE!!!!!!!!!!!!!!
Vi ska bara tipsa om vårt absolut bästa favorit band nämligen: Tokio Hotel!!!! Världens bästa band.. det är ett tyskt rockband och dem är bäst att plugga, slappa, festa.. ja man kan GÖRA allt när man lyssnar på dem!!!!!!
Emmy ska kolla på dem när dem spelar i STHLM och hon har lovat att filma i smyg (hihi häftigt va :P man får ju inte ha kameror) och sens ka vi lägga upp filmen på you tube och sen lägga in den här så ni får ta del av det bästa bandet.. EVER!!!!! I sommar ska dem spela ¨på en FESTIVAL I TYSKLAND OCH VI KANSKE SKA DIT!!!!!!!!!!!1111YESSSS


ICH LIEBE Tokio Hotel DEM ÄR BÄST BÄST BÄST BÄST!!!

TIPS: Vi tänkte ha en frågestund (som vi brukar ha i matsalen) men nu får ni komma med fregor om Tokio Hotel, kul va?????????????????????? Det kan vara vad som helst t.ex. vilken hårfärg bandets medlemmar har, när startades det? Självklart får ni va anonyma.. vi tänkte bjuda på lite gottis också =)=)=)=) PÅ FREDAG KL. 14.00!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio HotelTokio Hotel

BÄSTA BANDET!!!!
Nu ska vi plugga, hej då alla kära läsare =)=)=)

FETTISTISDAG - SEMLEDAGEN

Hej på er kära läsare !

Vi på KG-Bloggen vill gärna uppmana till en nyttig kost, men vi tycker också att man måste få unna sig ibland med någonting extra smaskigt :)
Idag var en sådan dag, fettistisdagen. En av de mest smaskigaste dagarna på hela året, MUMS säger vi på KG - Bloggen !

Och självklart är KG också med och firar semledagen, idag kunde man köpa semlor i cafeterian och vi passade verkligen på att frossa lite i de goda bakelserna. Det är ju inte varje dag det är sådan fest :)

Nu hoppas vi på KG-Bloggen att ni läsare också fått ätit en riktigt god semla idag, annars kanske ni kan hitta en lika god imorgon.  Ha en fortsatt trevlig Fettistisdag så hörs vi imorgon eller om ni har tur hihi lite senare ikväll ..

Varma hälsningar från oss på KG-Bloggen image4

Tack Alex !

Vi på KG-bloggen vill bara tacka Alex för att han hjälpt oss med att göra KG-Bloggen till en så mycket trevligare sida!

Tack, du har verkligen gjort ett kanon jobb !

Ni läsare , vi kan verkligen tipsa om Alex blogg (http://alexgustafsson.blogg.se)

Hoppas att ni läsare tycker att det är lika fint som vi gör !! :)  (Kommentera gärna, ni vet hur mycket vi tycker om det)

Varma vinterhälsningar från oss på den nu moderna KG-Bloggen

VARFÖR I HELVETE??????????????

FÖRLÅT MEN ÄGNAR MAN TID PÅ EN BLOG OCH TAR UPP OLIKA PROBLEM I SAMHÄLLET OCH HJÄLPER  ANDRA FÅR MAN INGEN JÄVLA RESPONS DÅ?????????????????????? VI BÖRJAR BLI LEDSNA PÅ ATT NI INTE KOMMENTERAR DÅ VI GÖR ALLT FÖR ER! VI ORDNAR FRÅGESTUNDER, MELLANMÅLSTIPS OSV!!!!!!!!!!!!


KOMMENTERA ANG. DETTA MELLANMÅLSTIPSET:


FIL MED RUSSIN OCH APELSIN


LITE FIL

LITE APELSIN

NÅGRA RUSSIN


L'ÄGG I LITE FIL I EN MATLÅDA (SOM ITNE LÄCKER) SKALA APELSIN, KLYFTA DEN.. HÄLL PÅ DEN PÅ FILEN + NÅGRA RUSSIN. VOILA!!!!!!!!! TA MED TILL SKOLAN!!

VAD TYCKS????????


NU SKA VI PLUGGA PSYKOLOGI

kramar


En hyllning till Andra Avenyn


RSS 2.0